unitech Veelgestelde Vragen

Select your Location

North America

Latin America

Global

Asia Pacific & Middle East

Europe & Africa

service

Home > Service / Ondersteuning > unitech Veelgestelde Vragen

rss

Veelgestelde vragen

 • V: Waarom is een industriele PDA groter dan een consument PDA?
 • Het ontwerp van een commerciele/consumenten PDA is gefocust op persoonlijke organisatie of multimedia entertainment. Dit betekent dat lichtgewicht, klein formaat en een mooi uiterlijk de belangrijkste elementen zijn. Een industriele PDA wordt gemaakt om te worden gebruikt in een bedrijfsomgeving. Hier liggen de belangrijkste wensen bij gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, water- en stofbestendigheid, langdurige gebruiksmogelijkheden, gemakkelijke data invoer etc. Om aan deze speciale wensen tegemoet te komen heeft een typische industriele PDA meer ruimte nodig om al deze functies te kunnen toevoegen.

  Door het voortdurende ontwikkelingsproces en innovaties zijn de afmetingen van de industriele PDA kleiner geworden. Met de PA500, PA550 en PA600 industriele PDA’s loopt Unitech vooruit op deze ontwikkeling. Deze PDA’s zijn klein, lichtgewicht en volledig uitgevoerd voor alle industriele toepasisngen. De beste keuze voor bedrijven die vooruit gaan/willen met gemobiliseerde bedrijfsprocessen.
 • V: Hoeveel verschillende soort barcodes zijn nu beschikbaar?
 • Vandaag de dag zijn er honderden verschillende barcode systemen beschikbaar. Echter zijn er maar een aantal wereldwijd bruikbaar. Elk van deze barcode systemen hebben unique barcode patronen incl. witruimte en data encoderingsregels. In basis zijn er twee type barcodes: 1D en 2D

  1. Een 1D barcode is een eendimensionale lijnsoortige code waarbij de data is geencodeerd door de streepjes en de ruimte ertussen. De U.P.C./EAN barcodes zijn typische 1D barcodes.

  2. 2D barcodes gebruiken een andere dimensie om data te encoderen. Er zijn twee soorten 2D barcodes: gestapelde en matrix barcodes. De gestapelde barcodes bestaan uit verschillende eendimentionale codes gestapeld over elkaar. De matrix barcodes bestaan uit een blok met lijnen die worden gevormd door vierkante en geometische patronen.
 • V: Welk soort barcode dien ik gebruiken?
 • Een grote variatie aan barcodes geeft u de mogelijkheid een geschikt system te vinden die uitkomst biedt voor al uw wensen. Welke soort barcode het best bij uw situatie past is afhankelijk van de hoeveelheid data die geencodeerd moet worden, ruimte die beschikbaar is om de barcode te printen en het type data dat geencodeerd moet worden.
 • V: Hoeveel data kan een barcode bevatten?
 • De hoeveelheid data in een barcode is afhankelijk van de variabele lengte en is beperkt tot een aantal symbolen. Dit aantal hangt af van de bekwaamheid de barcode lezer.

  Hoewel een 2D code kan worden gebruikt voor een groot aantal symbolen/karakters, kan de afmeting van de barcode ook worden beperkt als dat nodig is.

  Bijvoorbeeld: een standaard U.p.C./EAN barcode kan worden gebruikt om een 14-nummerige cijferreeks te encoderen. Veel barcodes voor gebruik in magazijnen, logistiek, productie en opslag controle gebruiken eenzelfde reeks met cijfers met dezelfde hoeveelheid teksten. Veel gebruikelijke systemen kunnen dus gemakkelijk beknopte barcodes encoderen.
 • V: Hoe moet ik de specificaties lezen van de stof- en watertest?
 • De IP code (International Protection code) van test m.b.t. water- en stofbestendigheid voor electronische apparaten is ontwikkeld door de internationale organisatie EIEMA. De standaard EN60529 specificeert de globale eisen voor het water-proof en stof-proof functioneren van apparaten. Door het verschil in (ontwerp)doelstellingen en toepassingenmogelijkheden zijn er diverse beschermingsniveaus. Voorbeeld: IP54: Het eerste nummer definieert het niveau van stofbestendigheid (0 tot 6) – Niveau 5 in dit voorbeeld. Het tweede nummer definieert het niveau van waterbestendigheid (0 tot 8) – Niveau 4 in dit voorbeeld.

  Omschrijving van de stofbestendigheid in niveaus:
  0: Geen bescherming
  1: Sluit objecten langer dan 50 mm uit
  2: Sluit objecten langer dan 12.5 mm uit
  3: Sluit objecten langer dan 2.5 mm uit
  4: Sluit objecten langer dan 1 mm uit
  5: Slot kan niet binnendringen
  6: Volledige afgesloten

  Omschrijving van de waterbestendigheid in niveaus
  0: Geen bescherming
  1: Waterdruppels op de voorkant worden getolereerd
  2: Waterdruppers binnen ±15° op de voorkant worden getolereerd
  3: Waterdruppers binnen ±60° op de voorkant worden getolereerd
  4: Waterspatten vanaf iedere zijde worden getolereerd
  5: Rustige waterspatten vanaf iedere zijde worden getolereerd
  6: Hevige waterspatten vanaf iedere zijde worden getolereerd
  7: 15 cm tot 1m onder water wordt getolereerd
  8: Onderdompeling in water, onder druk, wordt getolereerd.
 • V: Hoe kan ik controleren met welke “Acces Point” ik verbonden ben?
 • 1) De Wireless Settings zullen verschijnen en daar ziet u een knop “LOG”
  2) Klik “LOG” aan en er zal een lijst verschijnen. Onderaan de lijst staat de AP vermeld waaraan uw apparaat op dit moment is verbonden of wat waar “wireless card” op dit moment mee bezig is.
 • V: Hoe start ik mijn draadloze verbinding?
 • (a) Plaats de kaart terwijl het apparaat aan staat
  (b) De Wireless Settings zullen automatisch verschijnen
  (c) Indien dit niet het geval is, zijn de Cisco instellingen in te zien bij “WindowsACU.exe
  (d) Alle andere kaartinstellingen vindt u bij Start, Settings of Control Panel, Wireless Settings
 • V: Ondersteunt het apparaat “Remote Desktop Client”?
 • Windows CE 5.0 Core ondersteunt Remote Desktop connection niet, maar wel thin clients zoals Neurtech en PowerNet.
 • V: Kan een barcode scanner meer lezen/herkennen dan één type barcode?
 • Ja, een barcode lezers kan meestal verschillende type barcodes lezen. In veel gevallen kunnen meer barcode scanners 1D barcodes herkennen dan 2D varianten. Echter, een aantal van deze scanners kunnen veelgebruikte 2D barcodes lezen. De uiteenlopende Barcode scanners modellen van verschillende producenten ondersteunen een verscheidenheid aan barcode systemen.
 • V: Hoe herkennen en lezen scanners de barcodes?
 • De barcode scanners hebben een automatische decodering en herkenningfunctionaliteit. Dit zorgt ervoor dat het apparaat barcodes en afstanden kan vertalen zonder fouten. De herkenningfunctionaliteit is zeer nauwkeurig en heeft slechts een foutpercentage van 1 op 3 miljoen karakters.